Klub za tradicionalni karate

O klubu

Dom čistega ogledala je prostor, odprt zavoljo ljudi, ki nameravajo rasti. Zakaj kdo raste in kakšno smer si je pri tem izbral, ni skrb kluba. Ključna pozornost kluba je namenjena srečevanjem, iz katerih si bo vsak vzel tisto, kar najbolj potrebuje. Jezik kluba je karate, narečje šotokan.

Konflikti vrejo v nas in divjajo povsod okoli nas. Včasih smo spretni in se jim lahko izognemo. Spet drugič smo nemočni, ujeti in neposredno udeleženi. Karate je pot, ki uči živeti s takšnimi izzivi.

Borilne veščine nas že stoletja učijo, naj svoj odnos do konfliktov zgradimo na modrosti. Spretno spoznavajmo sebe in druge in naučili se bomo srečevati. Naučimo se rokovati s konflikti, naravnim delom življenja, pa bomo uspešnejši. Ignoriranje, odlašanje in odrivanje zgolj porajajo nove težave.

Čeprav se zdijo dosežki velikih mojstrov borilnih veščin nedosegljive čarovnije, se večina lastnosti bojevnika skriva v vsakem človeku. Bojevnik je zgolj preprosto in pristno on sam. Vedno in udobno je to, kar je. Bolj kot se sprosti, večja je moč, ki jo nosi.

Ljudje se svojih spon osvobajamo na različne načine, med njimi je »pot karateja« tista, ki pomaga gojiti odprtost uma.

Osvobojen od strahu razvije namreč bojevnik globoko spoštovanje do sveta. Nič več ga ne vidi kot seštevek stvari proti njemu ali zanj, temveč življenje opazuje z nepristransko iskrenostjo. Noben omejen položaj in nobena pridobljena drža mu nista tako ljuba, da bi se ju oklepal. Zato se modrost bojevnika pojavlja svobodna – v kateremkoli trenutku in vedno takrat, ko je treba.

Karate je pot prizadevanja.

Klubski podatki

Predsednik kluba Andrej Godec (4. dan)

Učitelji Andrej Godec (4. dan), Borut Preložnik (3. dan)

Sedež kluba Vodnikova cesta 38, 1000 Ljubljana

Dojo ŠD Tabor, Tabor 13, 1000 Ljubljana (dvorana NT)

Informacije Andrej Godec, tel. 041 485 581 ali info@meikyokan.si

Meikyo kan je klub za odrasle vseh starosti (od 16 do 99 let), čeprav bomo tudi mlajše člane z veseljem sprejeli medse.

Novi člani dobrodošli!

K vpisu vabimo nove začetnice in začetnike. Oglasite se v telovadnici NT Športne dvorane Tabor vsak ponedeljek ali četrtek ob 20h, vse informacije pa lahko dobite tudi po elektronski pošti kluba, preko kontaktnega obrazca ali po telefonu 041 485 581.

Pin It on Pinterest

Share This